(Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan


  • 636
  • Garis-garis Deja Vu
  • John Norafizan
  • Malay
  • 06 August 2020
  • null

10 thoughts on “(Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

  1. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Jarang sekali kita jumpa dengan penulis yang mempunyai kemahiran berbahasa yang sangat puitis sehingga kita pembaca terasa terbuai buai tanpa perlu ada perasaan nak mempercepatkan pembacaan sebab kita dah ter'enjoy' dengan

  2. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Garis Garis Dejavu GGD merupakan novel ke 4 John Norafizan dan pertama terbitan Jemari Seni GGD masih lagi menyengat jika ingin dibandingkan dengan novel novelnya sebelum ini Malah pada saya GGD ini mungkin lebih berbisa jika dibandingkan dengan Cinderella Cinta ini hanya pendapat saya kerana saya suka GGD ini lebih dari CCGaris Garis Dejavu adalah tentang pengembaraan mencari cinta GGD tentang Ashraf yang kehilangan cintanya dan

  3. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Deja vuItulah yang saya rasa tatkala membaca novel ini Mengimbas kembali kenangan hampir 20 tahun lepas di alam persekolahan Novel novel seperti inilah yang memenuhi ruang fiksyen di perpustakaan sekolah Dan novel

  4. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Apabila emosi buku dan emosi saya mampu bersatu makanya saya merasa dekat dengan semua watak watak yang ada di dalamnyaSungguh kesudahan yang saya tidak jangka dan tak duga Saya cuma mengagak akan ada pertemuan

  5. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan John Norafizan ☆ 2 Characters

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan Review Garis-garis Deja Vu Pada kamu yang sudah muak dengan kisah cinta biasa memang sesuai membelek novel tebal JN ni Ceritanya lengkap dengan 4 kisah yang berbeza Namun kebetulan dan takdir memang sentiasa melingkari cerita penulis ini Dan itu aku rasa tidak ketinggalan langsung dalam GGDV Apa kekuatan novel ini? Pastinya terletak pada elemen penceritaannya yang benar benar mengesankan Kisah kisah yang berlaku di dua benua melangkau tiga negara digarap dengan begi

  6. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan ini novel pertama john norafizan yang saya baca saya tak tahu nak gambarkan perasaan saya selepas membacanya puas hati saya suka gaya bahasa dan idea yang dipersembahkan oleh penulis di dalam novel ini semua watak wataknya berkaitan di antara satu sama lain tahniah

  7. says: Review Garis-garis Deja Vu (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Takdir Sesuatu berlaku ada hikmahnya

  8. says: Review Garis-garis Deja Vu Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan John Norafizan ☆ 2 Characters

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan SinopsisKata Rumipasangan yang bercinta bukan bertemu di satu tempat akhirnyamereka sudah bersama sejak dari azali lagiInilah sebuah cerita cinta yang ditulis dalam nada yang berbezaDua benua Tiga negara Empat nyawaDan satu takdir yang tersimpul matiSebuah episod pengembaraan yang merentasi garis garis deja vuSuatu pelarian tanpa noktahdan rentetan pertemuan pertemuan aneh seorang DamienKenapa setelah sepulu

  9. says: Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan John Norafizan ☆ 2 Characters

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan John Norafizan ☆ 2 Characters antara novel terbaik yang pernah saya baca sarat dengan pengajaran

  10. says: (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan

    (Garis–garis Deja Vu) PDF NEW ¾ John Norafizan hampir terlupa pernah baca novel ni pinjam dari national library last yearhurm i give 3 stars biasa2 je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Garis-garis Deja Vu

John Norafizan ☆ 2 Characters Garis-garis Deja Vu Summary ✓ 2 A setelah sepuluh tahun berselangAshraf harus mencari Laila yang hilangsedangkan isterinya Nini ditinggalkannya pergi Dan begitu mahalkah harga cinta sehinggakan Suraya meninggalkan Nya demi dia. SinopsisKata Rumipasangan yang bercinta bukan bertemu di satu tempat akhirnyamereka sudah bersama sejak dari azali lagiInilah sebuah cerita cinta yang ditulis dalam nada yang berbezaDua benua Tiga negara Empat nyawaDan satu takdir yang tersimpul matiSebuah episod pengembaraan yang merentasi garis garis deja vuSuatu pelarian tanpa noktahdan rentetan pertemuan pertemuan aneh seorang DamienKenapa setelah sepuluh tahun berselangAshraf harus mencari Laila yang hilangsedangkan isterinya Nini ditinggalkannya pergiDan begitu mahalkah harga cinta sehinggakan Suraya meninggalkan Nya demi diaUlasan sayaKali ini saya mencapai buku John Norafizan yang terbaru akibat ada sesetengah forumner yang ingin mengetahui ulasan saya tentang novel iniTiga kisah dihubung kaitkan di antara satu sama lain Tentang kisah Ashraf yang sanggup meninggalkan Nini isterinya dan bertolak ke Jordan selepas langkau 10 tahun mencari cinta lamanya Laila Tentang Suraya insan yang dilahirkan dan dibesarkan dengan norma norma Islam yang sanggup meninggalkan Allah demi cinta yang bukannya abadi Dan tentang Damien seorang kanak kanak yang ditinggalkan ayahnya taktala ibunya berada di dalam keadaan komaJalan cerita yang pada permulaannya langsung tiada kaitan akhirnya bertembung pada satu titik noktah di akhir ceritaBanyak kejutan yang tidak dijangka seperti cerita Nini yang tekad mencari Ashraf sehingga sanggup meninggalkan ibu bapanya dan akhirnya bertemu pula dengan Numair Tentang Suraya dengan peristiwa bagaimana dia boleh murtad dan unsur unsur mimpi dan realiti antara gumam dan sedar sehingga dia terlupa terus tentang Allah dan Islam agama yang suci Tentang Damien yang sentiasa melihat seekor burung putih yang hanya kelihatan pada pandangan matanya dan barangkali diberi kelebihan barakah dari Allah untuk menyembuhkan sesetengah insan terpilih Tentang pencarian Ashraf yang kelihatan seperti tiada titik penghujungnyaJohn Norafizan berjaya mengolah cerita dengan baik Setiap watak dieksplorasi dengan baik walaupun pada mulanya saya agak sedikit bosan dengan pengolahan cerita Damien tetapi kemudian baru saya menyedari kenapa pentingnya pengolahan kisah Damien seorang kanak kanak kecil yang baru berusia 10 tahun tetapi matang dari usianyaBarangkali pengalamannya menimba ilmu di United Kingdom berhasil dengan keupayaan penulis untuk menggambarkan kawasan kawasan di sekitar negara Eropah tersebut dengan terperinci walaupun tidak sebegitu terperinci tetapi berjaya menghidupkan susana untuk saya Jalan cerita banyak benar kejutan tetapi saya benar benar tertarik dengan pencarian Suraya yang murtad memeluk agama Kristian dan kemudian menjadi seorang ateis yang bertemu kemali titik pertemuan dan mencari semula keredhaan IlahiPenulis berjaya menyusun peristiwa peristiwa cerita dengan baik sehingga saya langsung tidak lost track dengan jalan cerita tersebut walaupun setiap bab bermula dengan kisah berbeza Sungguh saya merasakan karya ini sangat segar sekali ibrat membaca Surat Ungu Untuk Nuha tulisan Noor SurayaSaya sendiri hampir ingin menukilkan tulisan Jalaluddin Rumi seorang ahli sufi kerana betapa halusnya tulisan itu Ketika aku mendengar cerita cintaku yang pertama Aku mula mencari engkau Tidak tahu betapa butanya aku Pasangan yang bercinta bukan bertemu di satu tempat akhirnya Mereka sudah bersama sejak dari azali lagiTeruja benar saya barangkali ingin mencari karya penulis yang lain selepas ini

Summary Ô PDF, DOC, TXT, eBook or Kindle ePUB free ☆ John Norafizan

John Norafizan ☆ 2 Characters Garis-garis Deja Vu Summary ✓ 2 Kata Rumipasangan yang bercinta bukan bertemu di satu tempat akhirnyamereka sudah bersama sejak dari azali lagi Inilah sebuah cerita cinta yang ditulis dalam nada yang berbezaDua benua Tiga nega. Garis Garis Dejavu GGD merupakan novel ke 4 John Norafizan dan pertama terbitan Jemari Seni GGD masih lagi menyengat jika ingin dibandingkan dengan novel novelnya sebelum ini Malah pada saya GGD ini mungkin lebih berbisa jika dibandingkan dengan Cinderella Cinta ini hanya pendapat saya kerana saya suka GGD ini lebih dari CCGaris Garis Dejavu adalah tentang pengembaraan mencari cinta GGD tentang Ashraf yang kehilangan cintanya dan nekad untuk menjejaki cinta semalam Lalu ditinggalkan isteri yang sedang mengandung Pelbagai onak dan duri rela diharungi asalkan dia dapat bertemu kembali dengan Laila nya itu Namun kembara Ashraf adalah kembara yang tak pasti kembara menjejak masa silam yang pudarGGD tentang Suraya yang telah sesat Dia manusia yang sanggup berpaling tadah pada agama dan asal usul keturunan semata mata kerana CINTA Namun cintalah yang telah menipu dan mengkhianati kepercayaannya hingga dia lupa dan sekaligus hidup dalam kesesatan tanpa agama Dia ATHEIS manusia yang tidak punya kepercayaan dan pegangan agama Namun kejadian demi kejadian insiden demi insiden malah isyarat demi isyarat yang berlaku di depan mata seolah petanda dan petunjuk untuk dia kembali pada agama yang suci Agama yang satu IslamGGD tentang Damien budak lelaki berusia 10 tahun yang harus menjadi dewasa sebelum waktunya Dia ditinggalkan oleh Baba ketika Umi sedang terlantar koma Hanya dengan sepucuk surat beserta wang 2000 pound sebagai bekal Damien harus mengemudi hidupnya sendirian Tambah malang duit itu dicuri oleh Jenny penyangak sekolah Namun tanpa sedar dia ditemani si gagak putih yang memberi panduanGGD juga tentang Nini yang penasaran ditinggalkan oleh si suami tatkala diri disahkan mengandung Dia nekad untuk menyusul jejak sang suami Berpandukan pada sekeping poskad yang dikirim dari Jordan dan bertemankan Sedek Nini meneruskan pengembaraannya dengan harapan agar dapat bertemu dengan suaminya untuk memohon keampunan dan sekaligus membawanya pulang ke tanahair Namun segalanya berantakan apabila pesawat yang dinaikinya telah dirampas oleh pejuang Palestine Sedek ditembak mati dan Nini dijadikan tebusanBerjayakah Ashraf menemui kembali cinta lalunya Terbukakah hijab untuk Suraya kembali pada nur Islam ini Mampukah Damien harungi hidupnya sendirian tanpa kedua ibubapanya Dan Nini berhasilkah segala usahanya dan kenapa dia sanggup mencari suaminya sedangkan dia yang ditinggalkan Semuanya akan terjawab pabila anda membaca GGD ini Mungkin saya bias kerana sesungguhnya saya memang penggemar setiap karyatulisan John Norafizan jadi saya tidak nampak di mana kekurangan GGD ini Saya suka dengan apa yang cuba diketengahkan oleh penulis Setiap watak utama diceritakan berdasarkan bab Ini menyebabkan saya perlu membaca keseluruhan cerita ini tanpa berhenti sebab ingin tahu apa kesinambungannya Selain dari itu John juga berjaya menimbulkan unsur unsur suspen dan penuh tanda tanya menjadikan saya tidak sabar ingin tahu what happen next who s who and how they relate to each otherJohn suka menjadikan Manchester sebagai salah satu latar tempat untuk setiap karyanya Mungkin John perlu fikirkan tempat lain selain Manchester untuk latar ceritanya yang akan datang Atau John ingin jadikan Manchester sebagai trademark beliau hehehe Manchester is John John is ManchesterHarus diingatkan sekali lagi ini hanya sekadar apa yang saya rasa saya yakin tak semua yang saya suka anda juga akan menyukainya Tapi saya ingin anda membacanya

Review Garis-garis Deja Vu

John Norafizan ☆ 2 Characters Garis-garis Deja Vu Summary ✓ 2 Ra Empat nyawaDan satu takdir yang tersimpul matiSebuah episod pengembaraan yang merentasi garis garis deja vuSuatu pelarian tanpa noktahdan rentetan pertemuan pertemuan aneh seorang DamienKenap. Apabila emosi buku dan emosi saya mampu bersatu makanya saya merasa dekat dengan semua watak watak yang ada di dalamnyaSungguh kesudahan yang saya tidak jangka dan tak duga Saya cuma mengagak akan ada pertemuan di antara keempat empat watak utama namun saya tidak mampu menduga siapa di antara mereka yang akan bertemu itu Ketika berada di muka surat akhir saya masih tidak puas membaca naskah ini kerana apabila sudah dekat di hati begitu payah sekali untuk menerima kenyataan kisah watak wataknya sudah tamat Dan sungguh takdir Nini amat kasihan